Van 12 tot en met 14 september 2018 vindt de Ride4Kids Pyreneeën Challenge plaats. Een driedaags sportief sponsorevenement in de Franse Pyreneeën voor fietsers en hardlopers/ wandelaars. De challenge is gekoppeld aan een goed doel; kinderen met een (energie-)stofwisselingsziekte.

In Nederland worden per week één à twee kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte:
70% van deze kinderen wordt niet volwassen
50% overlijdt voor hun tiende verjaardag

De Challenge

Fietsers beklimmen drie dagen legendarische en uitdagende cols in de Pyreneeën. Op het programma voor 2018 staan onder andere de Col du Tourmalet, de Col du Soulor en de Col d’Aubisque. Al meer dan honderd jaar zijn deze bergen het strijdtoneel voor profwielrenners in de Tour de France. Geen eenvoudige maar wel prachtige beklimmingen met mooie uitzichten in een immens berglandschap.

Lees meer: https://www.ride4kids.nl/de-challenge/

 

Ons verhaal (Team Veere & Amelie)

Wij, familie en vrienden, fietsen voor Veere en Amelie.

Op 30 juni 2015 werd Amelie geboren. Het was het een lief, schattig meisje dat zich het eerste half jaar normaal ontwikkelde en er leek niets aan de hand, maar na een halfjaar werd zij ziek. Zo ziek dat ze in januari 2016 werd opgenomen in het ziekenhuis. 4 maanden heeft ze gestreden, maar uiteindelijk is zij 19 april 2016 overleden. Toen was nog niet duidelijk wat de oorzaak was. Een paar maanden later bleek dat zij was overleden aan een zeer zeldzame stofwisselingsziekte.

Veere is inmiddels 13 jaar, ze kan door haar energiestofwisselingsziekte niet opstaan, lopen, zitten of praten. Toch kan Veere heel veel, en door high tech, doorzetten, veel hulp en frisse ideeën steeds meer.

Met het ingezamelde geld hopen wij dat er meer onderzoek gedaan kan worden naar stofwisselingsziekten en de behandeling ervan

 STEUN ONS / DONEER

 

Meer info over het team (de deelnemers en vrijwilligers) en de persoonlijke motivaties vind je op: https://www.ride4kids.nl/category/team-veereenamelie

 

Onze voorbereiding

HIHA Hanzetocht, Zwolle

Relive ‘Ochtendrit’


 
Clinic 3, Ardennen
De laatste clinic in Trois-Ponts (Belgische Ardennen) met langere beklimmingen ten opzichte van Zuid-Limburg. Een mooie voorbereiding op de lange beklimmingen die gaan komen in de Pyreneeën. Samen de afdaaltraining gevolgd, gegeven door deelneemster en ex-profwielrenster, Laura Verhoeven.


 
23 juni 2018

Relive ‘Pyreneeën Challenge training’

24 juni 2018

Relive ‘Pyreneeën Challenge training Dag 2’


 

Clinic 2, Zuid-Limburg
6 mei 2018

Relive ‘R4K Clinic 2 met Team Veere & Amelie’

 

Clinics & KM’s maken!

 

 

AGENDA

14 juli – HIHA Hanzetocht
 

 

Roxit sponsort Team Veere & Amelie

Aan het eind van de gebruikersdag mocht ik een dikke waardecheque in ontvangst nemen, in plaats van goody bags…

STEUN ONS / DONEER